“Du skal lige trække et nummer”

Jeg har været en del i Jydelandet på det sidste. Det er efterhånden en tradition – og en ganske hyggelig en af slagsen, at jeg tager omkring Udkant, når jeg har været på Forlev – og således også denne weekend.

Samtidigt med at det giver en hyggelig aften med mine forældre og mulighed for at komme i bad og tage en lur hurtigere, end hvis man skal til Sjælland først, giver det også mulighed for at tage hjem med bussen om mandagen – og når man er studerende, er der faktisk en del penge at spare på den måde.

Normalt synes jeg sågar, at det kan være helt hyggeligt at tage bussen. Man får et afbræk fra kørslen, mens man sejler. Da jeg stadig røg, var dette en kærkommen mulighed for at få stillet og fodret sin afhængighed, og nogle gange er der mindre fyldt end når man skal #UdOgSe. Derfor har jeg heller ikke noget imod at skulle vente lidt på landets næstkedeligste rutebilstation i Århus (den kedeligste er uden tvivl Hammel), hvor de, siden jeg gik på gymnasiet, og derfor ofte kom ind forbi, har lavet en hel del ændringer.

I dag var jeg dog ude for den mest underlige ændring til dato.

Jeg skulle nemlig tisse.

Ikke bare som i ‘jeg kunne godt tisse, men jeg venter lige til færgen, så jeg ikke behøver betale’. Nej jeg skulle død og pine finde et toilet NU, hvis ikke jeg skulle gøre os alle sammen meget pinligt til mode.

Jeg tænkte derfor, at hvis jeg lige spurgte, hvor meget, det kostede at gå på toilettet, skulle jeg ikke stå og trippe helt tæt ved målet. Så jeg gik frisk og frejdig hen til informationsskranken, hvor der alligevel ikke var nogen.

“Du skal lige trække et nummer” Siger kvinden bag skrivebordet og glaspladen, der skal give en eller anden underlig følelse af falsk sikkerhed.

“Jamen her er jo ikke nogen” prøver jeg at forklare.

“Du skal lige trække et nummer siger jeg” forsøger damen så, utroligt venligt at forklare mig.

“Jamen jeg skal jo bare spørge efter toilettet”

“Træk et nummer”

Ok. Jeg er ikke tosset, og jeg kan godt høre, at hun synes, det er meget vigtigt, så jeg trækker et nummer og får så lov til at sige

“Øhm er det så i orden, at jeg spørger, hvor toilettet er, og hvad det koster?”

“Det er ned af trappen og koster 2 kr”

Synes lidt stadig, at hun var en sur kønsdel, men ikke desto mindre, var der jo et skilt og selvom jeg skulle tisse så meget, at det næsten stod ud af øjnene, kan jeg da godt se det var meget vigtigt, nu hvor jeg også har set skiltet.

Så husk det, næste gang du står på Århus Rutebilstation – du skal trække et nummer, og toilettet koster 2 kr.

De er forresten for det meste ganske søde på banegården.