Kan du huske Børge?

Kan man tage patent på at tale ordentligt?

Jeg tror det var Telmore, der for nogle måneder siden søsatte kampagnen ‘Tal ordentligt, Det koster ikke noget’ OG det er måske rigtigt nok, men nogle gange, er man bare nødt til ikke at tale ordentligt. Det gælder fx når kontrollører prøver at bilde mig ind, at fem klip på det blå klippekort ikke er alle zoner, og ikke vil høre, når jeg taler ordentligt – så må man godt sige ‘PRØV NU AT HØR HER IK Å” – bliver meget jysk, når jeg bliver sur.

Således kunne jeg også i dag også opleves lufte Børge. Og når Børge bliver luftet, kan du være helt sikker på, at det foregår i høje toner og med sure miner.

Kan du huske Børge? Hvis du var med den gang i sommer, da jeg skrev om Børge, vil det i hvert fald ikke komme bag på dig, at jeg nogle gange råber meget højt i trafikken.

Alligevel overraskede jeg mig selv fuldstændigt i dag, da jeg kørte hjem fra arbejde. Jeg lød nemlig fuldkommen som én af personerne fra Telmorereklamen.

‘SÅ SE DIG DOG FOR’!!!!

Røvhullet var i gang med at dreje til højre uden at se sig over skulderen. Man behøver jo ikke tage sige at, at folk kommer kørende med 30 km/t i timen der inde på cykelstien. Mindes næsten en gammel århusianer-joke om hvordan man i KBH altid kører cyklister ned. I dag var jeg lige ved at tro, den joke blev til sandhed. Så jeg råbte. Af mine lunger fulde kraft (hvilket er MEGET højt) råbte jeg til idioten inde i bilen, at han skulle se sig for. Ingen banderi og ikke noget af den slags.

Alligevel var det mig, der fik den negative opmærksomhed. For jeg havde jo ikke talt ordentligt. Det er altså ret svært at hidse sig ned, når man er ved at blive majet ned.

Men ved du hvad? Næste gang jeg er ved at blive kørt ned af en eller anden tosse, så har jeg faktisk heller ikke tænkt mig at tale det I andre kalder ordentligt. For så skal folk forstå, at de har gjort noget forkert, og de kan jo for helvede ikke høre mig inden i deres små blikskure på hjul, medmindre jeg råber MEGET højt.

Så løsningen er, at jeg enten får lov at råbe af idioterne, eller også kan vi ophæve muligheden for biler i Ronjaville.

Og kan vi så droppe det der med at Telmore skal lære os at tale ordentligt. Det kan sgu ikke passe, at vi giver et telefonselskab lov til at tjene penge på at tale ned til os.

‘ Jamen de har jo ret, man skal tale pænt til hinanden.’

Gu’ skal man så, men du ville sgu da ikke finde dig i at få det at vide af din chef, en lærer eller bare en veninde. Du ville da blive stiktosset. Hvorfor finder du dig så i, at Telmore kommer og opdrager på dig?

 

Nåh ja. Der blev snakket noget om ungdommen nu til dags ovre hos Frk Dahl. Så jeg udleverer da lige mig selv. Værsgo’. Et styks 23-årig skide fuld til Bruce Springsteen koncert i sommer.