Årsdag og MAD

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg ikke ville skrive noget om mad. Nogensinde. Aldrig.

Men så var det jo, at Rick n’ Roll og jeg blev enige om, at det der årsdag, det kunne fejres ved at jeg fik lov til at lave evigt meget mad. Så det gjorde jeg. Jeg gik totalt i selvsving og det endte med 9 retter. Hvad vi fik?

Vi lagde ud med nachos med hjemmerørt humus, guacemole og tzatziki.

Hertil fik vi nogle chilimarinerede bønner med spinat og hvidløg. Og rødvin

Da hvidløgsfesten var startet, kunne vi jo lige så godt fortsætte. Så jeg lavede derefter fyldte champignon med Gran Padamo, hvidløg (naturligvis), peperfrugt og serano.

Hertil fik vi dadler med bacon. Overlækkert. Nemt og faktisk et fast punkt på min families julemenu.

Så gik jeg i køkkenet igen, tog mit vinglas med mig og lavede salat af mango, avokade, æble og hovedsalat samt en tortilla med kartofler og chorizo. Lækkerhedsoverload!

Derefter lavede jeg en lille “appetizer” i form af røsti af blå kartofler. Det så ret funky ud, mens smagte superlækkert.

Så fik vi aubergineruller. Opskriften er årstidernes og kan findes her. Men jeg lavede den lidt om og tilsatte peberfrugt, forårsløg og lidt andet godt… og hvidløg.

På det her tidspunkt havde jeg drukket vin i 6 timer og var efterhånden lidt snaldret (siger man stadig det, eller er det bare mig, der er gammel?). Derfor begyndte madlavningen også at være langt mere hyggelig og West Side Story blev smækket på computeren og så rendte jeg ellers rundt og legede Maria i Natalie Woods skikkelse, mens jeg lavede kødboller og formede og samlede pinchos, lavede chili con carne, og rørte dej til amerikanske pandekager.

Jeg kan godt lave mad. Jeg kan egentlig også godt lide det, men har sjældent tid. Vi var færdige med at spise klokken 1.00 Vi gik i gang klokken 17.00. Da vi gik i seng, havde vi drukket alt for meget vin spist alt for meget mad, og var ret tæt på lykkelige.

Det synes jeg selv, var en ok måde at sige, at det er ganske rart og dejligt at have været kærester i 4 år.

Nåh ja. Og så fik jeg at vide, at jeg er bestået design, så det skulle jo også fejres.

 

Og hvis I vil have opskrifter, må I sige til. Men jeg tror altså ikke, at jeg helt kan huske dem. Var ret fuld til sidst og meget foregik på slump