Og de siger, man ikke kan bruge spejder til noget

Jeg bliver stadig til tider grinet af, når jeg fortæller, at jeg er spejder. Egentlig er det meget forståeligt, for hvis man ikke ved, hvad vi laver, kan ens forudindtagethed meget hurtigt nøjes med at fokusere på honnør, bål, løb, morse og fjollede sange. Det er også spejder. Men det er også meget mere end det.

Fx har jeg brugt det sidste års tid på at arbejde med Det Danske Spejderkorps’ Bhutanarbejdsgruppe, lært en masse om projekter, Dansk Ungdoms Fællesråd, Internationalt netværksarbejde, udvikling og kultursammenstød. Jeg har også lært en masse om hjemmesider ved at være med til at udvikle en international dimension til korpsets hjemmeside. Jeg har været projektleder, holdt kurser, dyrket daglig drift og vigtigst af alt, lært en hel masse om mig selv.

Derfor var det også med en vis stolthed i stemmen, jeg kunne fortælle til en jobsamtale i tirsdags, at jeg var spejder, og derfor kendte en masse til udviklingsprojekter. At jeg var spejder og at jeg derfor kendte til forskellige baggrunde. At jeg var spejder og derfor vidste, hvordan man kører et projekt af. At jeg var spejder, og derfor vidste, hvad en LFA var. At jeg bare var spejder.

Derfor var det også med en vis stolthed i stemmen, da jeg fortalte min studiegruppe, at jeg havde fået jobbet efter at have hørt sætningen “Du var klart den mest kvalificerede.”

Jeg har fået jobbet, fordi jeg var velkvalificeret. Jeg har ikke på noget tidspunkt tænkt, at jeg ville komme ud på dybt vand, for jeg har enormt meget erfaring med det, jeg skal lave – nemlig at arbejde i en NGO, der laver projekter med sundhed. Enormt meget af det, jeg skal lave, har jeg lavet som spejder.

Og de siger, at man ikke kan bruge spejder til noget.