Gateâu Marcel – Bagt chokolademousse

Jeg har smagt verdens bedste chokoladekage. Det er løgn. Jeg har bagt verdens bedste chokoladekage – og så smagt den. Det er sandt.

Egentlig er jeg ikke så glad for chokolade. Det siger mig ikke helt så meget, som alverdens dameblade og dårlige ”kvindeserier” har ladet mig forstå, at det burde.

Derudover kan jeg ikke tåle hvede. Det er ikke så længe siden, at jeg fandt ud af det, så jeg springer stadig direkte i ”hvidt brød og pasta”-fælden med begge ben en gang i mellem. I går for eksempel.

Derfor er det også først i dag gået op for mig, at der er en ret lang række ting, jeg ikke kommer til at spise igen. Det altså med mindre jeg snyder og må finde mig i at få mavepine. Sådan som jeg gør i dag.

Og jeg brokker mig. Pisse meget. Røvkrop.

Men jeg kan virkeligt godt lide kage. Man får ikke kampvægt uden at være glad for kage. Derfor var det også fantastisk, da BananHanne ovre på Twitter blærede sig med noget, hun kaldte verdens bedste og nemmeste chokoladekage. Og så er der overhovedet ikke mel i. Nej der er ikke.

Opskriften? Den får I selvfølgelig her:

 

Ingredienser:

150 g. mørk chokolade

150 g. sukker*

150 g. smør

150 g. æggeblommer

150 g. æggehvider

* Man kan sagtens bruge noget andet sødemiddel end sukker. Den opskrift, jeg fulgte brugte halvt sukrin og halvt birkesød. Men jeg er ikke så vild med kemi og erstatning. Så vil jeg hellere lade være med at spise alt for meget.

 

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne luftige og stive. Jeg pisker dem altid i hånden, for så synes jeg, det er nemmere at vurdere konsistensen. Nåh ja. Og så ejer jeg ikke en håndmixer, så jeg har ikke rigtigt noget valg.

Når æggehviderne er piskede, smelter du chokolade, sukker og smør i et vandbad. Når chokolademassen så er helt jævn, rører du æggeblommerne i. Til sidste skal du bare vende hviderne i og røre til du har en ensartet ”dej”.

Så smører du din form og hælder massen heri – det kan sikkert godt være en springform, hvis man er sådan en med en rigtig ovn. Jeg har en miniovn på 12 liter fra Aldi, så jeg måtte dele den op i to små ovnfaste fade. Men i både almindelig ovn og i miniovnen fungerer det i hvert fald med 20 minutter ved 180 grader. Mens den bager, kan den godt hæve op til dobbeltstørrelse, men den falder ned igen, når den køler.

Og så for guds skyld, VENT med at spise den, til den er kold. Så smager den meget bedre.

Super nemt. Ikke super sund. Men super lækkert.

God fornøjelse.

 

Ps. Jeg ved godt, at jeg en gang sagde, at jeg aldrig ville skrive om mad her på bloggen. Den må jeg trække tilbage.

Pps. Jeg beklager, der ikke er nogen billeder. Men jeg kom altså til at servere kagen, før jeg fik den fotograferet.