Læseferie uden pensum

Jeg har læseferie. Det meste af mine klasse er rejst til Nordnorge for at se nordlys, til Skagen for at kigge på nogle bølger eller til Göteborg eller London for at være… i Göteborg eller London.

For vores underviser har fortalt os, at vi skal læse aviser, se nyheder og i det hele taget holde os opdaterede. De har ikke givet os andet pensum end:

”Så kan I jo få læst op noget af det, I ikke har fået læst.”

Og de har ikke fortalt os, hvad vi læser op til. Så vi skal sådan set bare gøre det, vi plejer, uden at skulle i skole. Jeg kunne godt sige en masse brok om slendrian og slapsvansemoral. Men jeg gider ikke være sur, så jeg får bare det bedste ud af det i stedet.

Når jeg stiller mandag, har jeg fx læst bøgerne Hærværk, The Wonderful Wizard of Oz og Rumrejsen 2001. Jeg har også set filmen Monica Z og teaterstykket Hærværk. Og så har jeg læst min daglige avis. Det er da en læseferie, man kan bruge til noget.

Dagen i dag bruger jeg til gengæld på at tage til Roskilde. Jeg har en ven, som har inviteret mig på frokost i Himmelev, så jeg tænker, at inden da, kan jeg jo gribe mit kamera og kigge på en domkirke. Eller nogle punkere.

Dem siger Goldby nemlig, at han var en af, da han boede i Roskilde. Nu må vi se.

Bagefter skal jeg mødes inde i byen med en veninde, drikke en øl og i biografen for at se Monica Z. Det kan I jo passende høre om i morgen.