DM i Debat

Sammen med 80.000 andre politisk interesserede tilbragte jeg weekenden til Folkemødet på Bornholm. Det var dejligt. Solen skinnede, og jeg er ikke begyndt at skalle endnu.

Jeg har længe villet besøge Folkemødet – ca. siden det startede i 2011, men har ikke haft det store incitament til at tage af sted – eller råd til at tage af sted for den sags skyld. Men I år skulle en veninde deltage i DM i Debat, og så kunne jeg jo lige så godt tage over og se på det årlige folkevandring op og ned ad Havnegade i Allinge. Det kom der lidt billeder ud af.

IMG_1184

Blomsten af Danmarks ungdom er ikke sure. De koncentrerer sig bare.

 

Karen dich Michael Per JEspersen Elisabeth Svane Bent Falbert LArs Trier Mogensen

Som det første skulle de otte semifinalister fredag give et minuts peptalk om, hvad de mente var den største trussel mod demokratiet. Bag debattøren Karen Dich ses dommerne Per Michael Jespersen, debatredaktør på Politiken, Elisabeth Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, og den tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Bent Falbert, samt i guld og glimmer konferencieren Lars Trier Mogensen, radiovært på det politiske debatprogram ‘Det Røde Felt’ på Radio24syv og politisk kommentator på Dagbladet Information.

IMG_1427 kopi

Morten Ryom, som er formand for Erhvervselevernes Organisation mødte i første runde af semifinalen Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliances Ungdom. Morten Ryom havde til dagen valgt at trække i fuldt smedekostume, selvom jeg er ret sikker på, at scenen på Gæstgiveren ikke behøvede at blive smedet på.

Gry Inger Reiter Simon Merrild LyngsøDer blev i det hele taget peget utroligt mange fysiske fingre – både til finalen lørdag og til semifinalen fredag. Til gengæld var der meget lidt personligt fnidder fnadder. En enkelt antydning, om at nogen var rund og buttet og derfor godt kunne lide slik, blev så elegant placeret, at man ikke en gang kunne sige, at det var personligt møntet.

Karen Dich Lassen Jensen Dansk Metal

Jeg var af sted for at se Karen Dich lægge dem alle sammen ned. Her er hun i hvert fald opslugt af at give Lasse Jensen, formand for Dansk Metal Ungdom, tørt på. I øvrigt. Hvis man klipper dette her billede lidt anderledes, end jeg har gjort, ser det ud som om Lasse lige har slået Karen. Tænkte at det nok ikke ville være så godt.

Simon Merrild Lyngsø Karen Dich

Bemærk i øvrigt Lars Trier Mogensen som virkeligt nyder at se unge mennesker i højt gear. I øvrigt har jakken måske en gang været guldfarvet, men  i dag ligner den mest hør.

Morten Ryom Alexander Vanopslagh DM i debat

Noget af det, Morten Ryom, som i øvrigt endte med at vinde det hele, meget hurtigt slog sig fast som, var højtråbende. Medierne har da også siden kaldt ham “Hårdtslående elevformand”, “verbal damptromle” (ok, det var Bent Falbert, der kaldte ham det), “Energisk elevformand” og “En rød bulderbasse”.

Et er sikkert. Jeg har ikke lyst til at møde ham i en brandert i Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvor han kommer fra, hvis han er så opfarende, hver gang han bliver sagt imod.

I semifinalen deltog: Alex Vanopslagh (formand for Liberal Alliances Ungdom), Jens Husted (formand for VU), Lasse Jensen (formand for Metal Ungdom), Karen Dich (uafhængig), Alexander Grandt Petersen (formand for DSU), Morten Ryom (formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation), Simon Merrild Lyngsø (uafhængig) og Gry Inger Reiter (uafhængig).

Alexander Grandt Petersen, Morten Ryom, Simon Merrild Lyngsø og Gry Inger Reiter gik videre til finalen lørdag, hvor Morten Ryom og Simon Merrild Lyngsø mødte hinanden i en hæsblæsende duel, der endte med at dommerpanelet gav sejren til Morten Ryom.