En g-streng er ikke en invitation til sex

UPDATE: Womans chefredaktør Sara Møller Christensen har svaret på kritikken i kommentarfeltet herunder. Deltag gerne i debatten

 

Kære Woman

I har skrevet den her artikel. Og det fortjener en hel masse opmærksomhed.

I har bedt Erik, William og Tim om at komme med deres mening om badetøj. De er nogle idioter. Så derfor vil jeg bare gerne sige:

Efter at have læst jeres fine fine artikel, har jeg fået lært, at hvis jeg går med g-strengs-bikini er jeg vulgær, og jeg fristes til at sige nærmest villig til at blive voldtaget. For jeg har jo selv inviteret til sex. Jeg har også lært, at hvis jeg har badedragt på, er jeg mormor-agtig, sygeligt kedelig og blegfed. Ok det sidste er jeg så faktisk.

Jeg har lært, at hvis jeg har trusser, der dækker for meget på, er det også forkert, og beslutter jeg mig for at lufte mine bryster, er jeg billig at se på.

Jeg har lært, at det badetøj, jeg har på, har jeg på, fordi mænd skal kunne se, hvad jeg har at byde på, og så er det i øvrigt ligemeget, hvad jeg selv mener.

Det er godt, at I i disse dage, hvor flere kvinder både får højere uddannelse end mænd og samtidigt arbejder mere i både hjem og på arbejdsplads end mænd, kan minde os om, at der hvor vi i virkeligheden hører hjemme, er der hvor manden mener, vi hører hjemme.

Mange tak fordi I endnu en gang minder mig om, at kvinder skal indordne sig efter, hvad mænd mener om dem.

“Det handler om dig” er jeres slogan, og det skal jeg da lige love for, at det gør. Det handler om, hvordan kvinder bedst kan komme til at føle skam, fordi intet af det, de gør, er rigtigt. Om hvordan man bedst får dem til at føle sig forkerte.

Det er jeg sikker på, nok skal hjælpe på en generation af kvinder, som har været på slankekur siden de var syv år gamle, og som fra børnehaven lærer, at kvinder kun kan være rigtige, hvis de er tynde, høje, kloge og for guds skyld stille, når de voksne mænd snakker. Det er godt, at I kan minde dem om, at de er forkerte – også når de ikke er børn.

Mange tak fordi I endnu en gang fuldstændigt ukritisk viderebringer udskamning af kvinder, uden en eneste gang at overveje, om de ting, som nogle af de her mænd siger, både er dybt sexistiske og meget tæt på slutshaming:

Nej det er ikke en invitation til sex, at have g-streng på på stranden. En invitation til sex ser sådan her ud:

“Hej skal vi knalde/have sex/bolle (indsæt selv sex-ord efter eget valg)”

En invitation til sex, er noget, man kan sige nej til, efter man har fået den, men en invitation komme aldrig i form af et stykke tøj – ej heller et manglende stykke tøj.

Bare sådan lige, hvis I var i tvivl – hvad I åbenbart var.

Men jeg kunne gå nøgen ned ad strøget (den første, der fat-shamer får tæv), og det ville stadig ikke være en invitation til sex.

 

Nu er jeg heldigvis også lidt en redaktør-type en gang imellem. Derfor kommer her et par råd til, hvordan artiklen ‘Hitter dit strandlook hos mænd’ måske ville være blevet bare lidt bedre:

– Hvis I absolut VIL generalisere alle mænd ud fra tre båtnakker, så vælg dog tre forskellige mænd i stedet for tre kloner af ham, der en gang drev Manfo.
– Man kunne også have kaldt artiklen: Dét tænker chauvenistiske idioter, når du har badetøj på. Og så måske have tilføjet et afsnit om, hvorfor det er komplet ligegyldigt.
– Man kunne også have skrevet artiklen: Husk, at du er helt ok, som du er.
– Man kunne sågar have haft en redaktør, der tænkte over, at man som medie har et ansvar for at bringe nyheder af samfundsrelevant karakter.

Kære Woman

I har en kæmpe læserskare. Det er hverken edgy, skarpt eller frækt at lave den slags udskamning af kvinder.

Og jeg er forresten ikke alene med den holdning. Tak til Jakob Engel-Schmidt for inspiration:

Går du i g-streng på stranden og ser “billig ud”, inviterer du til sex, siger “William”. Ugens ligestillingsbrøler går…

Posted by Jakob Engel-Schmidt on Monday, July 20, 2015

Ps: Jeres kodning og opsætning kunne trænge til en hånd, så bollerne over å’erne ikke faldt af bogstaverne