Skærmbillede 2015-09-24 kl. 21.49.58

Skulle lyde klog

“Det er jo et personligt vendetta, du har,” sagde en fra min redaktion i dag på redaktionsmødet, da jeg præsenterede en ide, der har bare en lille smule med fodbold at gøre, og så måtte jeg jo forklare, at jeg altså ikke hader fodbold. Jeg forstår det bare ikke. Overhovedet.

Men jeg prøver, det bedste jeg kan, på at komme til det.

På søndag skal jeg til den første fodboldkamp på et stadion i mere end 10 år. Der er derby mellem Brøndby og FCK, og jeg har ladet mig forstå, at så skal man altså have fodboldtrøje på og holde med dem, der spiller i svenskerfarver.

Ringede først til min mor, som jeg såofte gør, og beklagede mig. En ting er, at en fodboldtrøje er et enormt uklædeligt stykke tøj. Noget andet er, at den er i virkeligt ikke særligt kønne farver. Ok. Der findes ikke pæne farver til tøj. Det skal bare være sort, gråt og til nøds marineblåt.

Men jeg lod mig overtale, og nu har nogen besluttet at jeg skulle være Brøndby-fan.

Og jeg kan godt lade mig overtale til den slags, for at forstå folbold bedre. Men jeg bryder mig altså meget lidt om at virke dum, så jeg spurgte på Twitter, hvad jeg skulle sige, for at virke bare en lille smule klog.

Her kommer et par guldkorn

Det lovede jeg så. Det er godt, jeg bare kan gøre det på forhånd og efter kampen så. Dét har jeg i hvert fald tænkt mig. Så kan jeg godt leve med at skulle tie stille i de to timer, en kamp varer.

Så fablede han noget om at FCK var dygtige, fordi de havde mange penge, og jeg kom til at spørge, om de så ikke bare var dygtige forretningsmænd. Det var åbenbart delvist sandt. Jeg kom også til at spørge om noget med en rig russer. Sådan en var der så ikke. Og på den måde blev fodbold pludseligt meget kedeligere for mig. Rige russere har det jo med at gøre alting – undtagen ferier i Thailand – meget sjovere.

Er FCK egentlig ‘De Hviiii’, hvis man ikke er i Aarhus? Eller er det bare os jyder, der er åndssvage og ikke kan finde ud af at sige e’er?