Metoderapport 4: ‘Alle dørene var brækket op’

Det her er metoderapporten til fjerde afsnit af Mysteriet om de russiske dukker. Hvis du ikke har læst afsnittet endnu, synes jeg, du skal gøre det først. Du finder det her

Har du endnu ikke læst prologen til fortællingen, finder du den her

 

Jeg ringer til det nummer, jeg finder via Google maps på haveforeningen Solbakken. Her får jeg fat i Claus, som engang var kasserer i haveforeningen Solbakken, hvor Lathyrus vej ligger. Han retter min udtale. Trykket på Lathyrusvej ligger ikke på u’et men på y’et. “Det er en blomst,” siger Claus.

Han henviser til Michael Voer, der er formand i foreningen, og han nævner også, at der er en facebookgruppe, som jeg forsøger at komme ind i, da jeg har fundet den. Indbruddet skulle være omtalt derinde. Jeg kommer ind efter en uge, og bruger lidt tid på at orientere mig. Jeg finder også et opslag om indbruddet, og en række opslag om andre indbrud.

Jeg ringer til Michael Voer, dog uden held. Men jeg lægger en besked på telefonsvareren og håber, han vender tilbage. Jeg forsøger også hans kone Majbrit. Ingen af dem vender tilbage, og jeg er indrømmet, heller ikke særlig opsøgende efter det. Jeg er mere optaget af hende, vi kalder Elin i denne fortælling.

Efter en uges snagen skriver jeg på Facebook-gruppens væg. Det er vel på en eller anden måde lidt tarveligt at sidde og udspionere folk, uden de ved det. Jeg skriver:

Kære Haveforeningen Solbakken.

Tak for medlemskabet af jeres gruppe.

Jeg er journalist og i min fritid faldt jeg på et tidspunkt over det indbrud, der kostede ejeren 20 russiske dukker. Det skriver jeg lidt om på min blog. Jeg vil gerne i kontakt med ham/hende, der var udsat for indbruddet, og også gerne andre, der har været udsat for indbrud de sidste måneder. I kan læse det, jeg ind til videre har skrevet om sagen her: http://ronjapilgaard.dk/

Og efter en times tid ringer Elin altså.

Elin beder om, at jeg ikke skriver nummeret på hendes kolonihave, og ikke bruger hendes rigtige navn. Jeg er ikke i tvivl om, at hende vi altså kalder Elin fortæller sandheden. Hvorfor skulle hun lyve? På den anden side er jeg ærgerlig over, at jeg ikke tog op og talte med hende. Både fordi ens billede af personen er bedre, men også fordi, det giver et bedre billede af omgivelser og hændelsen.

Jeg har skaffet nogle billeder af haveforeningen Solbakken, som er taget af Herluf Holdt. Han skal selvfølgelig krediteres, men har sagt ja til, at jeg må bruge dem vederlagsfrit. Det er dem, jeg har brugt i dette og i sidste opslag.

Har du tips eller ideer, modtager jeg dem rigtig gerne på min mail ronja.pilgaard@gmail.com

Har du til gengæld kommentarer til mine metoder og ideer til, hvordan vi kommer videre herfra, vil jeg rigtig gerne have dem i kommentarsporet herunder, så vi er så mange som muligt, der kan hjælpes ad med at finde ud af, hvad der er sket med de russiske dukker