Ronja Pilgaard

IMG_0662

Jeg er ambitiøs med min journalistik. Når jeg bliver “voksen” vil jeg både tale russisk og starte mit eget medie. Hver gang jeg siger det, siger folk først, at jeg er fjollet. Bagefter finder de mig igen og fortæller mig, at de har tænkt over det, og at begge dele er ret så gode ideer. Nu starter jeg til russisk til september. Så tager vi det med det nye medie, når Journalisthøjskolen giver mig ret i, at jeg er journalist.

Som journalist begraver jeg mig gerne i research. Jeg ser det som mit vigtigste mål at give modtagerne det bedste grundlag for at forstå historien. Derfor er det medie, jeg skal i praktik hos, ikke kun til hurtige pulserende nyheder. Det skal også nogle gange kunne lade sig gøre at brede sig, gå i dybden og få alle detaljer med.

Min praktikplads skal lære mig noget, og jeg har meget at lære endnu. Det er stadig svært at lave et kritisk interview, og jeg skal holde tungen lige i munden, når jeg skal formidle to ugers research uden at blive indforstået. I får ikke en færdiguddannet journalist. Men I får en praktikant, som stræber efter at lære hele møllen at kende, og som ikke er bange for at arbejde.

Før jeg startede på Journalisthøjskolen, tog jeg en bachelor i dansk og kulturformidling fra Københavns Universitet. Universitetet har givet mig en stærk analytisk sans og evnen til at fordybe mig. Journalisthøjskolen har til gengæld understreget, hvor vigtigt det er at have en kritisk tilgang i en verden, hvor alle har noget at sælge. Skolen har også lært mig om god historieformidling og givet mig en styrket samfundsforståelse. Det, synes jeg, er et godt mix.