CV

11183438_10152763863687651_7942481813197760764_nJeg får rigtigt meget ud af at levere et ordentligt stykke arbejde og bryder mig ikke om at sende ting i trykken, der ikke er 100 procent i orden. Det giver mig et kick, når jeg får den gode ide, som bliver til den gode artikel. I min fritid er jeg lagmand på Forlev Spejdercenter og aktiv i den danske spejderbevægelsen. Derudover spiller jeg en habil bluessaxofon.

Telefon: 2877 5777
Mail: ronja.pilgaard@gmail.com
Kørekort: B

Erhvervserfaring:

Redaktør
Delebyer.dk – Marts 2016 – nu
Danmarks eneste nyhedsite om deleøkonomien i alle dens former

Journalist og politisk kommentator
Kommunen – Januar 2016 – nu
Landets uafhængige ugeavis om politik – helt fra rødderne til Christiansborg. Se mere på hjemmesiden

Journalistpraktik
Kommunen – August 2015 – Januar 2016
Landets uafhængige ugeavis om politik – helt fra rødderne til Christiansborg. Se mere på hjemmesiden

dknyt – August 2014 – Juli 2015
Webportalen dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Se mere på hjemmesiden.
På dknyt har jeg lært det nyhedstempo, der er nødvendigt, når man arbejder med nichenyheder på web.Jeg har også fungeret som jourhavende og redaktør for et nyhedsbrev med socialstof. Som praktikant på dknyt har jeg også været ansvarlig for programmet i dkmediers telt på Folkemødet, ligesom jeg har leveret artikler til Folkemødeavisen.

Jeg har været ansvarlig for større sager, som historien om Kolding og den fejlslagne plejeopgave, som Operation X et halvt år senere tog op. Derudover har jeg skrevet længere baggrundsartikler som denne om mænd med fødselsdepressioner.

Lokalsekretær og tekstforfatter
International Medical Cooperation Committee (IMCC) – Marts 2013 – december 2013
IMCC er en frivillig organisation, som laver sundhedsfremmende arbejde i både Danmark og udlandet. Se mere på hjemmesiden.

Hos IMCC havde jeg ansvar for daglig drift af organisationens kontor i Aarhus. Derudover producerede jeg nyheder til hjemmesiden, udsendte nyhedsbrevet og producerede alle tekster, da organisationen skulle have ny hjemmeside.

Skrivende universitetspraktikant
Modkraft.dk – August 2011 – Januar 2012
Den venstreorienterede nyhedsportal Modkraft.dk leverer det, de kalder progressive nyheder. Det vil med deres egne ord sige, at de skriver om ‘de ting, som venstrefløjen bør vide om sig selv, de ting, som venstrefløjen bør vide om verden udenfor venstrefløjen, og de ting, som venstrefløjen gør, og som verden bør vide om.

På Modkraft.dk var jeg praktikant som en del af min universitetsuddannelse. Her blev jeg kastet ud på dybt vand med badevinger og fik lov at lave journalistiske projekter til nyhedssitet som denne om Christianias fødselsdag. I løbet af min tid på Modkraft.dk stiftede jeg bekendtskab med genrer som nyhedsartikel, feature, baggrundsartikel og reportage. Derudover anmeldte jeg også film og bøger på kultursektionen.

Uddannelse:

Danmarks Medie og Journalisthøjskole
Februar 2013 – nu Professionsbachelor i journalistik

Politikens debattør- og kritikerskole
September – December 2013

Københavns Universitet
August 2009 – Januar 2013 Bachelor i dansk med tilvalg i kulturformidling og designhistorie

Marselisborg Gymnasium
Sproglig student fra 2007 med højniveau i fransk, engelsk, dansk, historie og musik

Frivilligt arbejde:

Spejderne – April 2015 – Oktober 2017

I forbindelse med Spejdernes Lejr 2017 er jeg blevet bedt om at være ansvarlig for al webkommunikation. Det indbefatter bl.a. en medieskole for unge mellem 15-20 år, samarbejde med andre udvalg, som for eksempel varetager ekstern kommunikation, foto, oversættelse. Ligeledes indeholder opgaven et stort lederansvar, da jeg er tovholder på en lang række kommunikationsudvalg.

Projektet til støtte for Internationale Spejderformål, AsocioApril 2013 – Juni 2015

Asocio yder ledertræning og hjælp til spejderkorps ude i verden. I forbindelse med projektet har jeg blandt andet arbejdet i Armenien, og i løbet af efteråret skal jeg et smut til Bulgarien for at hjælpe med et bulgarsk spejderkorps’ kommunikationsmateriale til nye spejdere. For Asocio har jeg stået for al ekstern kommunikation i form af blandt andet nyhedsbreve, videohilsner og sociale medier. Derudover har jeg stået for at designe pjecer, visitkort, plakater og andet, som organisationens trænere kan have brug for, når projektet har skullet repræsenteres.

Orange Press – Juli 2014 og juli 2015

Roskilde Festivals egen avis. I 2014 var jeg skrivende journalist for avisen. Året efter i 2015 arbejdede jeg som redaktionssekretær og havde sidste vue på alle sider, før de blev sendt til tryk for dagen efter at udkomme i 20.000 eksemplarer på festivalen.

Illustreret Bunker – Oktober 2013 – maj 2014

Jeg har skrevet flere artikler for Journalisthøjskolens egen avis Illustreret Bunker – blandt andet om breaking news som fænomen og om projektet Syv journalistiske benspænd. Og også dette portræt af Nils Thorsen, som du kan læse på side 12-13 i denne avis

STAMP Music Productions – Juli 2003 – juli 2007

STAMP var et musikstudie tilknyttet en ungdomscafé i Hammel, der blev drevet som forening af de unge selv. Her blev jeg hurtigt som 14-årig engageret og arbejdede i 5 år som formand for foreningen og som ansvarlig for koncertafholdelse. Det arbejde bestod blandt andet i at udvikle PR-materiale, at stå til rådighed med teknisk bistand ved musikindspilning, økonomistyring og event-planlægning.