Om Ronja

Ronja 2Journalistik skal gøre en forskel…

…Ellers kan vi lige så godt lade være. Når jeg åbner for min computer, forventer jeg at blive blæst bagover af viden, indtryk og følelser. Det samme skal ske, hvis jeg tænder for radioen og fjernsynet eller åbner min avis.

For i dag er journalistik ikke kun på én platform. Vi skal kunne lidt af det hele. Og det er ok.

Jeg er af den faste overbevisning, at hvis man kan alt det tekniske og til gengæld specialiserer sin viden, kan man blive en dygtig journalist, samtidigt med at man kan fortælle de gode historier til rigtigt mange mennesker, fordi de får dem på flere platforme.

Jeg er ambitiøs med min journalistik, og siden min praktiktid i 2014 har jeg arbejdet fast på både dknyt og kommunen.dk.

Før jeg startede på Journalisthøjskolen, tog jeg en bachelor i dansk og kulturformidling fra Københavns Universitet. Universitetet har givet mig en stærk analytisk sans og evnen til at fordybe mig. Journalisthøjskolen har til gengæld understreget, hvor vigtigt det er at have en kritisk tilgang i en verden, hvor alle har noget at sælge. Journalisthøjskolen har til modvægt også lært mig om god historieformidling og givet mig en styrket samfundsforståelse. Det, synes jeg, er et godt mix.