Ronjas blog

Som teenager kørte jeg med aviser. Ikke så meget for pengene, men for den gratis avis, der fulgte med hver morgen. Så sad jeg der med mine havregryn, mine flagrende hormoner og min avis. Sad i Hammel og havde udlængsel i udlandssektionen, brokkede mig over reaktionære voksne på debatsiderne og blev klogere med en feature.

Nyhedsfascinationen kommer fra mit barndomshjem. Samtaler over aftensmaden krævede engagement i den daglige nyhedsstrøm, hvis man ville tale med, for store politiske analyser om komplekse samfundsmæssige tilstande var dagligdag. Det lærte mig at være kritisk og stille spørgsmål. Men det skabte også en dyb fascination af medierne og nyhedsdøgnets puls.

I vores hjem var der nyheder alle steder. For ligegyldigt hvor man var, kunne man høre min far råbe af TV-Avisen, TV2 nyhederne, Deadline eller Horisont. Det er en vane, jeg siden selv har taget med mig.

Derfor er det medie, jeg skal i praktik hos, ikke kun til hurtige pulserende nyheder. Det skal også kunne lade sig gøre at brede sig, gå i dybden og få alle detaljer med.

Jeg begraver mig gerne i research. Som journalister er det vores vigtigste mål at give modtagerne det bedste grundlag for at forstå historien.Og det vil jeg gerne give dem.

Jeg har en bachelor i dansk og kulturformidling fra Københavns Universitet. På universitetet fokuserede jeg især på medier og formidling. Derfor skrev jeg også min bacheloropgave om TV-Avisens prioritering af stofområder, ligesom min afsluttende kulturformidlingsopgave handlede om DR Mama, DR’s ungdomsunivers før DR3.

Universitetet har givet mig en stærk analytisk sans, en klar forståelse af nutidens medieplatforme og moderne kommunikation. Journalisthøjskolen har til gengæld lært mig om samfundsforståelse, at have en kritisk tilgang til verden og god historieformidling.

Jeg engagerer mig altid, der hvor jeg er. På Journalisthøjskolen har jeg skrevet for Illustreret Bunker og lavet radioprogrammet Mediemaskinen på skolens liveradio, Genlüd. Som barn sad jeg i bestyrelsen for det lokale kulturhus og Ungdomsskolen. Og som spejder har jeg brugt påskeferier og efterårsferier på at afholde kurser på Forlev Spejdercenter.

Ved siden af skolen er jeg kommunikationsansvarlig for Asocio. Asocio er et dansk spejderprojekt, som arbejder med at sende danske ledertrænere til udlandet for at udvikle spejderarbejdet i hele verden.

Hvis du har lyst til at vide mere om mig, kan du læse i min blog. Du kan følge mig på Twitter og Facebook eller se mere på LinkedIn. Du er også altid velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon. Hvis jeg ikke tager telefonen, ringer jeg tilbage, så snart det er muligt.

rrvpilgaard@mail.dmjx.dk
(+45) 28 77 57 77